Яворівський пиріг

Яворівський пиріг

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • дріжджі – 1/4 пачки
  • цукор – 1 ч. л.
  • борошно – 1/2 кг
  • олія – 4 ст. л.
  • вода – 250-300 мл
  • сіль – дрібка

Для начинки:

  • картопля – 1 кг
  • гречка – 1 скл.
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 2 ст. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль, кріп, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Дріжджі посипати ложкою цукру і залишити на декілька хвилин, щоб вони розійшлися.
За цей час в миску просіяти борошно, додати до нього 1/2 ч. л. солі. Дріжджі змішати з ложкою борошна і кількома ложками теплої води до консистенції сметани. Накрити рушником і поставити у тепле місце на 15 хвилин, щоб суміш добре спінилась. Після цього розчин влити до миски з борошном, помаленьку долити 200-300 мл води і замісити тісто. Місити тісто 15-20 хвилин до утворення пухирців, після цього додати олію і продовжувати місити аж поки вся олію увійде у тісто. Гладке тісто накрити рушничком, дати постояти, поки воно не підніметься удвічі.
Далі – гарно вимісити.

Гречку відварюємо в посоленій воді до консистенції каші. Картоплю варимо і робимо пюре. Цибулю дрібно нарізати та підсмажити на сковорідці. Після цього до картопляного пюре додати яйце, добре змішати і додати усі інгредієнти, додавши борошна. Начинка не повинна мати грудочок.

Тісто розділити на дві частини. Тонко розкачати одну частину і викласти в форму, змащену маслом і присипану борошном. Начинку ложкою накласти на тісто і накрити другим коржем, який слід розкачати з тіста, що залишилось. Пиріг накрити і відставити ще на 15 хвилин, щоб підріс.
Пиріг поставити випікати у розігріту духовку до 180 градусів, на пів години.

Щоб отримати золотисту скоринку, слід змастити пиріг збитим жовтком.

Яворівський пиріг готовий!

рецепт яворівського пирога

Смачного 😉

0 коментарів до “Яворівський пирігДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *