Нам знадобиться:
- 4 курячих бедра
- 2 ч. л. коріандру
- 1 ч. л. кмину
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 корінь імбиру (5 см)
- 250 мл натурального йогурту (без наповнювача)
- 1 лимон
- 2 ст. л. оцту
- 1 ч. л. паприки
- карі
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Зніміть шкіру з курки, наріжте шматками та зробіть на кожній надріз.
Почистіть часник та цибулю. Наріжте на невеликі шматочки.
Покладіть коріандр в сковорідку без олії і підігрійте на середньому вогні, допоки їх аромат повністю не розкриється. Заберіть з вогню і повторіть процедуру з кмином. Помістіть насіння у ступку і розітріть.
Вимийте лимон і натріть цедру на терці, стираючи лише жовтий шар.
Після цього, розріжте лимон навпіл і витисніть із нього сік.
Помістіть у блендер йогурт, цибулю, часник, корінь імбиру (розрізаний на 4 частини), цедру лимона, лимонний сік, оцет, паприку і карі.
Збийте всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
Перекладіть суміш у глибоку миску, покладіть в неї шматки курки так, щоб соус повністю їх покривав.
Викладіть курку на форму, відкладіть залишок маринаду, він ще знадобиться.
Поставте у духовку, розігріту до 200 градусів і залиште на 25 хвилин.
Через 25 хвилин вийміть страву і за допомогою пензлика нанесіть трішки маринаду на курку. Залиште у духовці ще на 25 хв.
Куряче тандурі готове!
Смачного 😉
0 коментарів до “Куряче тандурі”Додати →