пампушки з часником

Пампушки з часником

Нам знадобиться:

  • сухі дріжджі – 12 г
  • тепла вода – 150 мл
  • цукор – 1 ст. л.
  • яйця – 3 шт
  • кефір – 200 мл
  • борошно – 700-800 г
  • олія – 50 мл
  • вершкове масло – 75 г
  • часник – 6-7 зубчиків
  • сіль – за смаком
  • петрушка

Розраховано на форму 24 х 24 см.

Спосіб приготування:

Дріжджі розчинити у теплій воді. Додати цукор, дрібку солі, яйця та кефір і збити до однорідної консистенції.

Поступово додавати борошно (може знадобитись більше або менше вказаної кількості) і замішуємо м’яке тісто.

Кладемо в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити у теплому місці, приблизно на 1 год. За цей час тісто має збільшитись в об’ємі вдвічі.
Після цього, ділимо тісто на 16 частин. З кожного шматка формуємо круглу булочку і обмащуємо олією. Складаємо в застелену пергаментом форму.

Залишаємо підходити ще на 30-40 хв.

Духовку розігріваємо до 220 градусів і ставимо випікатися до рум’яної скоринки.
Готуємо поливу. Для цього розтоплюємо вершкове масло, додаємо сіль, дрібно нарізаний часник і петрушку. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Поливаємо ще теплі пампушки. Залишаємо стигнути.
Пампушки дуже добре смакують з борщем.

Смачного 😉

0 коментарів до “Пампушки з часникомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *