Курка з брюссельською капустою

Курка з брюссельською капустою

Нам знадобиться:

  • курячі бедра – 6 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • брюссельська капуста – 400 г
  • сіль, перець – за смаком

Для маринаду:

  • мед – 1 ст. л.
  • лимон – 1/2 шт.
  • свіжий імбир – 30 г
  • часник – 3 зубчика
  • мелена зіра – 1 ч. л.
  • порошок чилі – 1/4 ч. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Капусту бланшируємо протягом 4 хвилин в киплячій воді з додаванням солі та оцту (1 ст. л. на літр води). Зливаємо і обдаємо холодною водою. Розрізаємо качанчики на половинки.

З курячих стегон вирізаємо кістки і знімаємо шкірку. Розрізаємо кожне на 3 частини. Для маринаду кладемо в миску натертий часник, дрібно нарізаний імбир і інші інгредієнти.

Перемішуємо і кладемо в маринад курятину. Знову перемішуємо.

Даємо постояти 15 хвилин. У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст. л. олії. Курку очищаємо від маринаду, сам маринад зберігаємо. Обсмажуємо курятину до рум’яної скоринки з усіх боків, по 3-4 хвилини на бік.

Перекладаємо на тарілку. Кладемо в сковороду дрібно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, близько 4 хвилин.

Додаємо брюссельську капусту і смажимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

Додаємо курку разом із залишками маринаду, солимо за смаком і готуємо, помішуючи, ще близько 5 хвилин.

Знімаємо з вогню і подаємо до столу!

Курка з брюссельською капустою

Смачного 😉

0 коментарів до “Курка з брюссельською капустоюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *