Курка “Лицарська”

Нам знадобиться:

  • курка – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • часник – 2-3 зубчики
  • яблуко – 1/2 шт.
  • паніровочні сухарі – 2 ст.л.
  • фарш – 150 г
  • цибуля – 1/2 шт.
  • горіхи – 30 г
  • бекон – 8 смужок
  • свіжі трави

Спосіб приготування:

Подрібніть м’яке вершкове масло.

Дрібно наріжте часник.

Половину великої цибулі.

І також арахіс.

Дрібними кубиками наріжте половину яблука. Яблуко брати з кислинкою.

З’єднайте все це з фаршем (в даному випадку на половину зі свинини і яловичини) і паніровочними сухарями.

Вимішайте все руками, щоб вийшов однорідний фарш. З фаршем можете поекспериментувати.

Тепер підготуємо курку. Вона повинна бути кімнатної температури. Тому витягніть її з холодильника хоча б за годину до приготування. Тепер добре витираємо курку сухими салфетками, так як волога мішає утворенню хрумкої скоринки.

Після цього щільно начиняємо курку фаршем. Таким чином ми допомагаємо курці зберегти форму.

За допомогою зубочисток закріпіть шкірку так, щоб вона добре трималась і не вилізав фарш. Ніжки курки зв’яжіть ниткою.

Щедро змастіть курку вершковим маслом.

Тепер наш декор. Візьміть бекон. Наріжте смужки бекону на дві частини, щоб було зручніше працювати. Після цього прикріпляйте шматочки навхрест ялинкою. Через те, що ми змастили курку маслом, бекон буде добре триматись. У цьому рецепті курку можна не солити взагалі, так як достатньо солі бекону. Але якщо Ви сумніваєтесь, то можете посолити трішки.

Повторяйте так доти, поки вся курка не буде обмотана беконом.

На дно форми викладіть свіжі трави (чебрець, розмарин, лавровий лист і т.д.).

Зверху викладаємо акуратно курку.

Щільно накриваємо фольгою, дзеркальною стороною вверх. Таким чином ми не даємо курці раніше потрібного часу запектись зверху (тоді бекон згорить) і допомагаємо бекону нагрітись і прийняти форму курки.

Випікаємо в духовці при 180 градусах. Час випікання залежить від розміру курки. Наша курочка випікалась приблизно півтори години. За 20-25 хв до кінця випікання, потрібно зняти фольгу, щоб бекон зарум’янився. Не перетримайте курку, бо вийде суха.

рецепт курки "лицарської"

Смачного 😉

0 коментарів до “Курка “Лицарська”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *