Нам знадобиться:
- качка (вагою приблизно 2 кг) – 1 шт.
- вершкове масло – 50 г
- мед – 3 ч. л.
- вино червоне сухе – 1 бутилка (750 мл)
- невеликі яблука – 1 кг
Спосіб приготування:
200-300 мл вина змішати в сотейнику з медом, поставити на невеликий вогонь і уварювати, поки обсяг рідини не зменшиться в 2 рази, приблизно 10 хв. Додати вершкове масло, перемішати і зняти з вогню. Посолити, поперчити за смаком.
Яблука помити. Половину яблук розрізати на четвертинки, видалити серцевину. Скласти нарізані яблука в миску, додати половину підготовленого соусу, перемішати.
Качку вимити, обсушити, при необхідності обпалити, шкіру натерти сіллю, всередину помістити яблучну начинку. Розріз скріпити дерев’яними шпажками.
Змастити качку соусом з усіх боків. Укласти птицю на деко грудкою вгору, налити на деко 50 мл води. Помістити в розігріту до 200 ° С духовку на 1,5 год.
З решти яблук акуратно невеликим ножем вирізати серцевину. Всипати в кожне яблуко по 0,5 ч. л. цукру. Налити на деко з качкою вино, що залишилося, покласти яблука розрізом вгору і готувати ще 7-10 хв.
Готову качку і яблука перекласти на блюдо, накрити фольгою і дати постояти 10 хв. Рідину, що залишилась на формі, перелити в сотейник і поставити на великий вогонь. Довести до кипіння і подати до качки.
Смачного 😉
0 коментарів до “Качка з яблуками”Додати →