Качка в соєво-апельсиновій глазурі

Нам знадобиться:

  • качка – 1,5 кг
  • апельсин – 2 шт
  • імбир – 1 шт
  • часник – 2 зубчики
  • темний соєвий соус – 2 ст. л.
  • суміш «5 спецій» (мелена кориця, бадьян, фенхель, сичуанський перець і гвоздика) – 2 ч.л.
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Натираємо цедру апельсинів на малій терці, кладемо в миску. Самі апельсини розрізаємо на 4-6 частин кожен. Імбир чистимо і нарізаємо тонкими шматочками.

До цедри додаємо соєвий соус, натертий часник, сіль і 1 ч.л. пряної суміші. Перемішуємо.

Качку зсередини натираємо сіллю, кладемо в неї апельсини та імбир. Зв’язуємо качці лапи.

Натираємо качку зверху сіллю і 1 ч.л. суміші «5 спецій». Відправляємо в попередньо розігріту до 200 ˚С духовку. Запікаємо протягом 20 хв. Виймаємо, змащуємо пензликом соєвим маринадом. Повертаємо в духовку, знижуємо температуру до 180 ˚С і продовжуємо запікати качку до готовності, ще біля 60-70 хвилин. В процесі випікання ще кілька разів змащуємо маринадом.

Качка в соєво-апельсиновій глазурі

Смачного 😉

0 коментарів до “Качка в соєво-апельсиновій глазуріДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *