Цукати з кавуна

Цукати зі шкірок кавуна

Нам знадобиться:

  • шкірки кавуна – 1 кг
  • цукор – 1,2 кг
  • вода – 750 мл
  • лимон (або лайм) – 1-2 шт.

Спосіб приготування:

З кавуна зрізаємо зовнішню зелену шкірку і залишки рожевої м’якоті.

Очищену шкірку помити і нарізати на невеликі кубики/прямокутники.

Бланшируємо в кип’ячій воді 5-7 хвилин, на середньому вогні. Після цього, шкірки відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.

Тим часом варимо цукровий сироп. Цукор висипаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння (за потреби знімаємо піну) і кип’ятимо кілька хвилин.

В готовий цукровий сироп перекладаємо кавунові кубики, додаємо цедру лимона. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Після цього, залишити для охолодження до кімнатної температури.

Процес варіння – охолодження повторюємо 8-10 разів. Цукати мають бути прозорими, а сироп загусне. На 3-4 етапі слід додати сік лимона.

Потім, залишок сиропу зливаємо, шкірки викладаємо на пергамент так, щоб цукати не доторкались один до одного, присипаємо їх цукром з усіх сторін. Підсушуємо цукати просто на повітрі або в духовці при температурі 40-60 градусів.

Цукати зі шкірок кавуна зберігати в щільно закритій банці.

Цукати зі шкірок кавуна

Смачного 😉

0 коментарів до “Цукати зі шкірок кавунаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *