Кролик у сметані з рисом

Кролик у сметані з рисом

Нам знадобиться:

  • кролятина – 1 кг
  • морква – 1 шт.
  • рис – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • оливкова олія – 40 мл
  • сметана – 300 г
  • майоран – 2 ч. л.
  • перець горошком – 10 шт.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Тушку кролика розрубати на порційні шматки. Можна одразу видалити кістки і використовувати тільки філе.

Розігріти на сковорідці оливкову олію і обсмажити шматки м’яса з усіх сторін до золотистої скоринки, після чого перекладіть кролика в каструлю.

На сковорідці, де смажився кролик, злегка обсмажити нарізану цибулю.

Моркву натерти на крупній тертці.

М’ясо посолити, зверху викласти цибулю і додати горошини перцю.

На цибулю викласти моркву, після цього сметану. Налити 250 мл води або бульйону, додайте майоран (можна розмарин або орегано) і поставити на невеликий вогонь, накривши кришкою.

Тушкуйте 1-1,5 години на невеликому вогні, поки м’ясо не стане дуже м’яким і ніжним. Перевірте на сіль.

Поки кролик тушкується, зваріть рис у підсоленій воді для гарніру. Рис чудово поєднується із кроликом у сметані.

рецепт кролика у сметані з рисом

Смачного 😉

0 коментарів до “Кролик у сметані з рисомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *