М'ятні макаруни

М’ятні макаруни

Нам знадобиться:

  • цукрова пудра – 160 г
  • мигдалеве борошно – 85 г
  • яєчний білок – 2 шт.
  • цукор – 325 г
  • вершкове масло – 50 г
  • вода – 50 мл
  • м’ята – пучок
  • харчовий барвник зеленого кольору – 1 шт.

Спосіб приготування:

Цукрову пудру просіюємо через дрібне сито. Потім просіюємо мигдалеве борошно.

У просіяні інгредієнти вводимо 45 г білка і вимішуємо до отримання однорідної маси.

Готуємо швейцарські меренги. Цукор збиваємо з 45 г білка на водяній бані протягом 10 хвилин.

Потім ще 10 хвилин збиваємо білок в міксері.

Готову білкову суміш фарбуємо за допомогою сухого або гельового харчового барвника зеленого “м’ятного” кольору.

З’єднуємо білкову суміш з мигдалевою і перемішуємо плавними рухами від низу до верху до отримання однорідної маси.

Готову масу для макарунів перекладаємо в кондитерський мішок і видавлюємо тістечка однакового діаметру на деко, заздалегідь застелену пергаментним папером. Перед випічкою залишаємо макаруни на 15 хвилин. Тим часом, розігріваємо духовку до 150 градусів.

Через 15 хвилин ставимо макаруни випікатися, знижуємо температуру духовки до 140 градусів. Випікаємо 6 хвилин, а потім відкриваємо духовку і випікаємо ще 4 хвилини. Готові макаруни дістаємо з духовки і перекладаємо на решітку не знімаючи з пергаменту.

Готуємо м’ятний крем. У невеликій каструльці з’єднуємо цукор і воду, доводимо до кипіння.

М’яту трохи подрібнюємо в блендері.

З’єднуємо подрібнену м’яту з карамеллю і уварюємо ще 10 хвилин на повільному вогні.

Проціджуємо готовий сироп і даємо йому повністю охолонути.

Масло збиваємо на максимальній швидкості міксера поки воно не побіліє, потім вводимо 4-5 столових ложок готового сиропу, знову збиваємо і м’ятний крем готовий.

Збираємо наші тістечка. Змащуємо дно однієї частини тістечка невеликою кількістю крему. Потім з’єднуємо його з другою частиною. Намагаємося з’єднувати тістечка однакового розміру.

М’ятні макаруни готові!

рецепт м'ятних макарунів

Смачного 😉

0 коментарів до “М’ятні макаруниДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *