Апельсиновий лікер

Апельсиновий лікер

Нам знадобиться:

  • апельсини – 5 шт.
  • горілка – 350 мл.
  • цукор – 250 г

Спосіб приготування:

Для приготування апельсинового лікеру нам, звичайно ж, потрібні апельсини – красиві, великі і соковиті. Використовувати будемо як цедру, так і сік апельсинів. Спочатку апельсини дуже ретельно вимиваємо гарячою водою. Можна обдати апельсини окропом, що прибере зайву гіркоту зі шкірки, а потім вже просушити чистим рушником. Після такої нескладної підготовки потрібно акуратно зрізати цедру (верхній помаранчевий шар) з апельсинів. Для уникнення гіркоти в лікері зрізати треба дуже тоненько, щоб не зачепити білий шар – саме в ньому вся гіркота. Дуже зручно для цього використовувати звичайну овочечистку або можна просто натерти на дрібній тертці.

Апельсинову цедру заливаємо горілкою і ставимо в темне, прохолодне місце (холодильник) на 5 днів. За цей час цедра віддасть свій насичений апельсиновий аромат горілці.

Для того, щоб очищені апельсини не пересохли за ці 5 днів – замотайте їх харчовою плівкою і поставте в холодильник. На шостий день дістаємо наші апельсини, розрізаємо їх навпіл і вичавлюємо сік. Всього нам знадобиться близько 0,5 літра. Якщо соку буде замало, візьміть ще апельсини. Після цього перейдемо до приготування апельсинового сиропу. Для цього потрібно закип’ятити сік з цукром, до повного його розчинення. Одержаний сироп потрібно повністю охолодити.

Прийшов час дістати горілку, настояну на апельсиновій цедрі. Рідину треба процідити через кілька шарів марлі. Ну а цедру можна викинути, вона все, що могла вже “віддала”.

Апельсинову настоянку змішати з сиропом і поставити назад в холодильник на 2-3 дні – до остаточної готовності. За цей час суміш потрібно буде збовтати декілька раз. Тепер залишилося тільки профільтрувати лікер, використовуючи або спеціальні паперові фільтри, або просто через кілька шарів вати і розлити по красивих пляшках. Зберігати в холодильнику. Подавати до столу найкраще добре охолодженим.

Смачного 😉

0 коментарів до “Апельсиновий лікерДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *