Маковий львівський пляцок

Маковий львівський пляцок

Нам знадобиться:

Для макового коржа:

  • мак – 125 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 150 г
  • солодкі яблука – 200 г
  • манка – 5 ст. л.
  • вершкове масло – 75 г
  • розпушувач – 2 ч. л.

Для медових коржів:

  • яйця – 4 шт.
  • мед – 2 ст. л.
  • цукор – 180 г
  • сода – 1 ч. л.
  • борошно – 270 г

Для крему:

  • сметана (домашня) – 700 г
  • цукор – 400 г
  • ванільний цукор – 15 г

Спосіб приготування:

Розпочнемо з приготування медових коржів. У глибокий посуд зіб’ємо 4 яйця.

Додаємо цукор.

Збиваємо міксером до пишної піни.

Мед трішки нагріємо в мікрохвильовці. Додаємо в мед соду, перемішуємо. Повинна вийти біла повітряна маса. Змішаємо яєчну масу з медовою. Після цього додаємо в тісто просіяне борошно.

Акуратно розмішуємо тісто силіконовою лопатною.

Застеляємо форму для випічки пергаментом. Виливаємо у форму половину тіста і будемо випікати медовий корж 25 хвилин при 180 °.

Готовий корж остудити, але не відділяти від пергаменту.

Таким самим чином випечемо другий медовий корж.

Тепер приготуємо тісто для макового коржа. У кавомолці подрібніть сухий мак. Тепер змішаємо мак з манкою і розпушувачем.

Яйця збити з цукром до пишної піни. Після цього змішаємо макову суміш з яєчною.

Яблука чистимо від шкірки, видаляємо серцевину і натираємо на тертці. Додамо їх в суміш разом з розм’якшеним вершковим маслом, розмішуємо до однорідності.

Виливаємо тісто у застелену пергаментом форму. Будемо випікати корж 20 хвилин при тій же температурі. Після цього остудити маковий корж, але не відділяти від пергаменту. Корж повинен вийти дуже м’яким і ніжним.

Приготуємо крем. Сметана повинна бути максимально жирною. Зіб’ємо її з цукром і ванільним цукром, щоб вийшов густий крем. Перемащуємо коржі сметанним кремом (маковий корж повинен бути посередині). Змащуємо кремом боки і верх макового пляцка.

Верх пляцка прикрашаємо кокосовою стружкою і шоколадом, а боки – подрібненим печивом.

Смачного 😉

0 коментарів до “Маковий львівський пляцокДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *