Крокембуш

Крокембуш

Нам знадобиться:

  • вершкове масло – 325 г
  • вода – 200 мл
  • борошно – 200 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 200 г
  • карамельний соус – 200 г

Спосіб приготування:

Готуємо заварне тісто для профітролів (еклерів). У невеликій каструльці з’єднуємо воду і вершкове масло, відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.

Коли маса закипить, знімаємо з вогню і вводимо борошно. Інтенсивно розмішуємо поки не отримаємо однорідне тісто без грудочок.

Яйця збиваємо на максимальній швидкості міксера і по одній столовій ложці вводимо гаряче заварне тісто.

Готове заварне тісто перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо на деко застелене пергаментом невеликі тістечка круглої форми, як на фото.

Випікаємо в духовці розігрітій до 190 градусів протягом 20 хвилин.

Дістаємо готові профітролі і даємо їм повністю охолонути.

За цей час готуємо вершковий крем. М’яке вершкове масло збиваємо на максимальній швидкості міксера поки воно не побіліє, потім, по столовій ложці вводимо карамельний соус. Готовий крем перекладаємо в кондитерський мішок.

Після того як профітролі охололи, робимо отвори за допомогою ножа.

І наповнюємо кремом кожне тістечко з допомогою кондитерського мішка.

Готуємо карамель. Для цього на повільному вогні, не помішуючи розтоплюємо цукор, поки не розтопляться всі крупинки.

Збираємо торт. Промащуємо підставу гарячою карамеллю і швидко, поки вона не застигла, викладаємо профітролі в основу торта.

Обплутуємо їх карамельними нитками. Карамель добре тягнеться коли трошки підстигне. Якщо вже дуже застигла, тоді її можна знову підігріти на малому вогні.

Таким чином збираємо весь Крокембуш і обплутуємо його карамельними нитками. Висоту торта можете вибрати за своїм бажанням. Також Крокембуш можна додатково прикрасити фруктами або цукровими квітами.

рецепт крокембуша

Смачного 😉

0 коментарів до “КрокембушДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *