Домашній мармелад з цитрусових

Домашній мармелад з цитрусових

Нам знадобиться:

  • цукор – 400 г
  • цедра лимона – 1 ст. л.
  • цедра апельсина – 1 ст. л.
  • желатин – 50 г
  • сік лимона – 175 мл
  • сік апельсина – 175 мл

Спосіб приготування:

Натерти цедру і вичавити сік з цитрусових.

У каструлі змішати 75 мл соку апельсина, 75 мл соку лимона і по одній ст. л. цедри.

Довести сік з цедрою до кипіння і варити на маленькому вогні близько 5 хв. Процідити.

У рідину додати желатин, розмішати. Після того як желатин розчиниться, додати 360 г цукру, ретельно перемішати. Додати сік цитрусових, що залишився і ще раз добре перемішати.

Після того, як рідина трохи охолоне, виливаємо її в прямокутний контейнер, покритий пергаментом (його краще трохи змастити олією без запаху). Прибираємо форму з мармеладом в холодильник на 10 годин.

Дістаємо застиглий мармелад з холодильника, нарізаємо на невеликі квадратики. Кожен квадратик занурити в цукор.

Відразу ж прибираємо готовий мармелад в холодильник.

рецепт домашнього мармеладу з цитрусових

Смачного 😉

0 коментарів до “Домашній мармелад з цитрусовихДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *