Апельсиновий курд з лаймом і мандаринами

Нам знадобиться:

  • 1 апельсин
  • 4 мандарини
  • 1 лайм
  • 110 г цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 2 яйця
  • 120 г вершкового масла

Спосіб приготування:

З апельсина і лайма знімаємо тонкий шар цедри. Обов’язково ретельно мийте апельсини і лайм перед тим, як знімати з них цедру, так як фрукти обробляють пестицидами. Бажано мити їх гарячою водою, з миючими засобами і щіткою. Апельсин і лайм очищаємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками. Мандарини чистимо, розбираємо на часточки, додаємо до нарізаних фруктів, туди ж кладемо натерту цедру. Наливаємо в каструлю приблизно 30 мл гарячої води, тушкуємо фрукти 10 хвилин на невеликому вогні, закривши каструлю кришкою.

Коли фрукти вистигнуть, подрібнюємо блендером до стану однорідного пюре.

Фруктове пюре проціджуємо через дрібне сито, так як консистенція правильного курду повинна бути кремовою і однорідною.

Додаємо до фруктового пюре два сирих яєчних жовтки і цукор. Змішуємо інгредієнти вінчиком.

Картопляний або кукурудзяний крохмаль розмішуємо в невеликій кількості холодної води, вливаємо суміш до решти інгредієнтів. Ставимо посуд на невеликий вогонь, беремо вінчик і, постійно помішуючи, доводимо суміш приблизно до 90 градусів за Цельсієм. Кипіти вона не повинна, так як жовтки зваряться. Готуємо, помішуючи, 10 хвилин до загустіння.

Знімаємо готовий курд з плити, додаємо в нього вершкове масло з високим вмістом жиру, в цьому випадку – чим жирніше, тим смачніше. Перемішуємо курд вінчиком, щоб масло рівномірно з’єдналося з усіма інгредієнтами.

Готовий апельсиновий курд з лаймом і мандаринами перекладаємо в чисті банки. Можна зберігати в холодильнику протягом кількох днів.

рецепт апельсинового курду

Смачного 😉

0 коментарів до “Апельсиновий курд з лаймом і мандаринамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *