Нам знадобиться:
- баклажани (середнього розміру) – 7 шт.
- цибуля – 3 шт.
- часник – 4-6 зуб.
- горіхи – 1 скл.
- бринза – 150-200 г
- спеції – за смаком
- олія
- червоний перець, зелень – для подачі
Спосіб приготування:
На баклажанах вирізаємо плодоніжки, надрізаємо вздовж, роблячи на кожному баклажані один глибокий розріз.
Цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Підготовлені баклажани проварюємо у киплячій воді 20 хвилин.
Поки баклажани варяться – підготуємо начинку. В блендері збиваємо очищені грецькі горіхи і часник, викладаємо у миску.
Додаємо спеції (в рецепті використовувались: шафран, хмелі-сунелі, коріандр, чорний перець і гвоздика).
В миску також кладемо смажену цибулю і бринзу. Солити не варто, через бринзу.
Гарно перемішуємо – начинка готова.
Далі баклажани виймаємо з каструлі, даючи воді стекти, кладемо їх на тарілку і наповнюємо начинкою через зроблені отвори.
Прикрашаємо сациві з баклажанів червоним перцем і зеленню. Загортаємо харчовою плівкою, ставимо в холодильник щоб страва повністю охолола.
Смачного 😉
0 коментарів до “Сациві з баклажанів”Додати →