Нам знадобиться:
- молоді кабачки – 1,5 кг
- морква – 300 г
- цибуля 1,5 шт.
- помідори – 400 г
- часник – 3 зуб.
- петрушка, кріп
- сіль
- олія
Спосіб приготування:
Кабачки очистити від насіння і грубої шкірки, м’якоть нарізати кубиками. Очищену моркву нарізати дрібними кубиками або натерти на крупній тертці.
Для більш ніжної консистенції кабачкової ікри помідори краще очистити від шкірки. Для цього внизу помідора зробити хрестоподібний надріз і опустити в окріп на пів хвилини. Після цього шкірка легко знімається і помідор можна буде нарізати.
Дрібно нарізану цибулю обсмажити до прозорості на олії, потім в ту ж сковороду покласти моркву і готувати на невеликому вогні 5-7 хвилин, поки вона не стане м’якою. Тепер покласти кабачки і тушкувати, періодично помішуючи, 10 хвилин, потім додати помідори і посолити.
Продовжувати готувати овочі ще близько 10 хвилин, поки вони не стануть м’якими. За 2-3 хвилини до закінчення приготування додати дрібно нарізаний часник і зелень. Якщо ви будете консервувати ікру з кабачків на зиму, то додайте по 1-2 чайній ложці оцту на кожен кілограм кабачків.
В кінці приготування суміш збити блендером. Вживати ікру в охолодженому вигляді.
Смачного 😉
0 коментарів до “Ікра з кабачків”Додати →