гарбузовий пиріг

Гарбузовий пиріг

Нам знадобиться:

  • гарбуз (почищений) – 500 г
  • живі дріжджі – 25 г
  • цукор – 100 г
  • олія – 75 г
  • борошно – скільки візьме тісто
  • кориця – за смаком
  • родзинки, цукати – за смаком

Спосіб приготування:

Гарбуз почистити, порізати на шматочки, закинути у сотейник, додати 100 г води і поставити варитись на маленький вогонь.

Коли гарбуз буде готовий, зняти з вогню, додати трішки кориці, збити за допомогою блендера (не відціджувати).

Дати охолонути до теплого.

До ледь теплого гарбузового пюре додаємо дріжджі, цукор, олію і борошно (до консистенції густої сметани).

Залишити нехай підкисне (збільшиться в 2-3 рази). Коли тісто підкисне, додаємо ще борошна.

Тісто має вийти таким як на хліб, додаємо ще підготовлені родзинки або цукати.

Чашу мультиварки або форму для випічки змащуємо олією. Викладаємо наш пиріг в форму.

Даємо тісту підійти (швидше буде зробити це у мультиварці на режимі ЙОГУРТ або АВТОПІДІГРІВ). Далі ставимо випікатися. Пиріг можна випікати в духовці (при 180 градусах приблизно 40-60 хв) або в мультиварці. Для цього знімаємо паровий клапан, встановлюємо режим ВИПІЧКА, час приготування 1 год.

Після цього перевертаємо наш гарбузовий пиріг і ставимо випікатися ще на 40-50 хв.

Виймаємо пиріг з мультиварки.

Гарбузовий пиріг готовий!

Смачного 😉

0 коментарів до “Гарбузовий пирігДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *