Заливний пиріг з капустою

Заливний пиріг з капустою

Нам знадобиться:

  • яйця – 6 шт.
  • капуста – 450 г
  • сіль – 1 ч. л.
  • молоко – 400 мл
  • вершкове масло – 155 г
  • цукор – 40 г
  • борошно – 280 г
  • розпушувач – 10 г
  • панірувальні сухарі – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Зварити і почистити 4 яйця. Порізати. Капусту тонко нарізати, посолити і трохи пом’яти руками, щоб вона зм’якла і осіла. Змішайте капусту і нарізані яйця.

Молоко підігріти і кинути в нього вершкове масло (150 г), щоб воно розтопилось.

В глибоку миску збиваємо 2 яйця, додаємо цукор і сіль.

Збиваємо до однорідності.

Влийте молочно-масляну суміш до яєць, перемішайте.

Додаємо просіяне борошно і розпушувач.

Перемішуємо тісто до однорідності. Консистенція повинна бути така як на оладки.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом (5 г) і посипаємо панірувальними сухарями.
1/3 частину тіста виливаємо на дно.

Викладаємо зверху начинку.

Заливаємо рештою тіста.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Вона повинна виходити сухою з центру пирога.

Готовий пиріг трохи остудіть, після чого його можна виймати з форми.

Готово! Заливний пиріг з капустою може бути і самостійною стравою, і заміною хліба, і відмінним перекусом.

Смачного 😉

0 коментарів до “Заливний пиріг з капустоюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *