Розтріскане печиво

Розтріскане печиво

Нам знадобиться:

  • борошно – 1,5 скл.
  • цукор – 100 г
  • чорний шоколад – 100 г
  • вершкове масло – 70-80 г
  • розпушувач – 1 п.
  • яйця – 2 шт.
  • какао – 1 ст. л.
  • цукрова пудра – для паніровки

Спосіб приготування:

Починати краще з розтоплення на водяній бані масла з шоколадом, так як їм потрібен час охолонути.

Яйця збити з цукром за допомогою міксера.

На максимальних обертах збиваємо майже до білої маси (не менше 10 хв).

Вводимо вже остиглий розтоплений з маслом шоколад і перемішуємо (краще силіконовою лопаткою) до однорідності.

Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і какао.

Вимішуємо. У результаті повинна вийти густа маса, більше схожа на пасту ніж на тісто. Вона досить липка і поки що працювати з нею проблематично. Для цього накриваємо тісто плівкою і ставимо в холодильник на 1,5-2 години.

Ось як все виглядає після холодильника. Тепер з таким “пластиліном” вашим рукам буде одне задоволення ліпити.

Відщипуємо від загальної маси шматочки тіста і робимо з них кульки, розміром приблизно, як кулька для настільного тенісу. Щедро (!) обваліть їх у цукровій пудрі, не переживайте, приторно не буде.

Викладаємо наші кульки на деко з пергаментом, на відстані не менше 5-ти см один від одного. Випікаємо при температурі 180 °C, від 13 до 15 хвилин. Тут краще недопекти, ніж перетримати.

Рецепт розтрісканого печива

Смачного 😉

0 коментарів до “Розтріскане печивоДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *