Нам знадобиться:
Для тіста:
- кефір – 150 мл
- яйце – 1 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- олія – 80 мл
- сухі дріжджі – 5 г
- цукор – 1 ч. л.
- молоко – 50 мл
- борошно – 250-300 г
Для начинки:
- зелена цибуля – великий пучок (200 г)
- яйця – 7 шт.
- вершкове масло – 70 г
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Дріжджі з’єднуємо з цукром, заливаємо теплим (але не гарячим) молоком. Енергійно перемішуємо.
Накриваємо ємність полотенцем і залишаємо приблизно на 10-15 хвилин – чекаємо поки опара підніметься.
Кефір змішуємо з рафінованою олією, злегка прогріваємо і переливаємо до дріжджової суміші. Додаємо яйце і сіль, ретельно розмішуємо. Поступово досипаємо борошно. Коли суміш стане важко мішати ложкою – викладаємо вміст миски на стіл.
Вручну замішуємо тісто, потрібно щоб воно вийшло дуже м’яким, пластичним і приємним на дотик. Борошна може знадобитись трохи більше, але забивати тісто не слід. Як тільки маса перестане прилипати до долонь, скочуємо кулю, викладаємо у велику чисту миску і ставимо на 30-40 хвилин в тепло.
Поки тісто відпочиває, приготуємо начинку. Пучок цибулі дрібно нарізаємо, тушкуємо на сковорідці з розтопленим вершковим маслом протягом 7-8 хвилин.
Завчасно зварені та охолоджені яйця очищуємо і також дрібно нарізаємо. Додаємо до цибулі. Перемішуємо цю суміш, солимо, перчимо за смаком.
Готове тісто злегка обминаємо, ділимо приблизно на 12-15 однакових колобків. Беремо один шматок тіста, розкачуємо в тонкий круг. Зверху щедро викладаємо яєчну начинку.
Міцно защіпаємо тісто, формуючи довгастий пиріжок. Так само робимо з усіма заготовками.
На деко з пергаментом викладаємо сформовані пиріжки швом донизу. Даємо постояти так 15-20 хвилин. Через цей час можна змастити яйцем.
Випікаємо пиріжки з цибулею і яйцем при температурі 180 градусів, протягом 20-25 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріжки з цибулею і яйцем”Додати →