Нам знадобиться:
Для тіста:
- пшеничне борошно – 500 г
- молоко – 250 мл
- олія – 1/4 скл.
- сухі дріжджі – 7 г
- яйця – 2 шт (+1 для змащування)
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 1 ст. л.
Для начинки:
- капуста квашена – 500 г
- сушені гриби – 50 г
- лавровий лист – 2 шт.
- перець духмяний – 4 горошини
- цибуля – 1 шт.
- олія – 2 ст. л.
- сіль, спеції – за смаком
Спосіб приготування:
Для початку нам потрібно підготувати гриби. Їх треба вимочити у воді протягом однієї ночі.
Після цього, змінюємо воду і варимо гриби 20 хвилин після закипання.
Готові гриби обсушуємо (бульйон, в якому вони варилися зберігаємо) і нарізаємо невеликими шматочками.
Нарізати цибулю дрібним кубиком і обсмажити її на 2 ст. л. олії до золотистого кольору. Зняти з вогню і дати охолонути.
Якщо квашена капуста дуже кисла, її треба промити. В будь-якому випадку, капусту віджати і дуже дрібно нарізати.
Тушкувати капусту в бульйоні з-під грибів (спочатку влийте близько 1 склянки). Додайте лавровий лист і духмяний перець. Готуйте на середньому вогні протягом 1 години, вся рідина має випаруватись.
Витисніть вологу з капусти, охолодіть і додайте до грибів і цибулі. Посоліть, поперчіть за смаком.
Просійте борошно, додайте до нього дріжджі, тепле (але не гаряче!) молоко, яйця, олію, сіль і цукор. Почніть замішувати ложкою.
Перекладіть м’яке тісто на посипану борошном поверхню і продовжуйте місити, поки маса не стане однорідною. Обережно з борошном, щоб тісто не було забитим.
Поставте тісто в тепле місце, накрийте рушником. Тісто має підрости вдвічі. Коли це станеться – вийміть його і розділіть на 4 рівні частини.
Розкачайте кожну частину тіста в полоску, довжиною приблизно 22 см.
В центрі кожної полоски викладіть начинку.
Загорніть тісто у пиріг, а потім пройдіться кінчиком виделки по краях.
Викладіть пиріжки на пергамент, змастіть їх збитим яйцем. Для краси можна посипати пиріжки кунжутом або кмином.
Випікати пиріжки з квашеною капустою і грибами в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 20-25 хвилин.
Дайте пиріжкам охолонути, наріжте на порційні шматки і подавайте до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріжки з квашеною капустою і грибами”Додати →