Нам знадобиться:
Для начинки:
- 400 г свинини;
- 100 г червоної цибулі;
- 100 г білої цибулі;
- 150 г печериць;
- 200 г картоплі;
- 100 г консервованої кукурудзи;
- 30 г зелені петрушки і селери;
- сіль, оливкова олія.
Для тіста:
- 220 мл несолодкого йогурту;
- 3 яйця;
- 35 мл оливкової олії;
- 320 г борошна;
- 8 г розпушувача;
- 5 г соди харчової;
- сіль.
Спосіб приготування:
Робимо начинку. Нагріваємо в сковороді оливкову олію, кидаємо дрібно порізану білу цибулю, пасеруємо до прозорого стану приблизно 6 хвилин, потім додаємо дрібно порізані печериці. Тушкуємо 5-7 хвилин, в кінці солимо. Потім перекладаємо в подрібнювач, включаємо імпульсний режим, подрібнюємо. Перетворювати в пюре грибний фарш не потрібно, тільки трохи порубати.
Свинину ріжемо крупно, додаємо головку червоної цибулі, пучок зеленої петрушки і селери.
Пропускаємо м’ясо з цибулею і зеленню через м’ясорубку, обсмажуємо на добре розігрітій сковороді кілька хвилин.
Картоплю відварюємо до готовності, розминаємо, солимо до смаку.
Робимо тісто. Змішуємо несолодкий йогурт без добавок з двома яйцями і дрібкою солі. Одне яйце залишаємо для змащення.
Додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно, соду і розпушувач. Наливаємо якісну оливкову олію.
Замішуємо досить круте тісто, при необхідності підсипаємо трохи борошна. Збираємо тісто разом, залишаємо на 10-15 хвилин в мисці. Миску накриваємо рушником або затягуємо плівкою, щоб тісто не покривалося скоринкою.
Тісто ділимо навпіл, розкачуємо частину товщиною приблизно 1 сантиметр. Кладемо на деко лист пергаменту, на нього – розкатаний корж.
Смажені печериці змішуємо з картоплею, викладаємо на корж, розподіляємо рівним шаром.
Потім кладемо обсмажений свинячий фарш, також розподіляємо його рівним шаром.
На м’ясо насипаємо консервовану кукурудзу. Розкачуємо тісто в коло трохи більше ніж перший корж, накриваємо начинку.
З’єднуємо краї пирога, в центрі робимо отвір для виходу пари. Змішуємо яйце в мисці і змащуємо поверхню пирога.
Часто наколюємо тісто виделкою для додаткової вентиляції і відправляємо в нагріту до 170 градусів духовку. Готуємо 35-40 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріг з м’ясом і грибами”Додати →