Пиріг з м'ясом і грибами

Пиріг з м’ясом і грибами

Нам знадобиться:

Для начинки:

  • 400 г свинини;
  • 100 г червоної цибулі;
  • 100 г білої цибулі;
  • 150 г печериць;
  • 200 г картоплі;
  • 100 г консервованої кукурудзи;
  • 30 г зелені петрушки і селери;
  • сіль, оливкова олія.

Для тіста:

  • 220 мл несолодкого йогурту;
  • 3 яйця;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 320 г борошна;
  • 8 г розпушувача;
  • 5 г соди харчової;
  • сіль.

Спосіб приготування:

Робимо начинку. Нагріваємо в сковороді оливкову олію, кидаємо дрібно порізану білу цибулю, пасеруємо до прозорого стану приблизно 6 хвилин, потім додаємо дрібно порізані печериці. Тушкуємо 5-7 хвилин, в кінці солимо. Потім перекладаємо в подрібнювач, включаємо імпульсний режим, подрібнюємо. Перетворювати в пюре грибний фарш не потрібно, тільки трохи порубати.

Свинину ріжемо крупно, додаємо головку червоної цибулі, пучок зеленої петрушки і селери.

Пропускаємо м’ясо з цибулею і зеленню через м’ясорубку, обсмажуємо на добре розігрітій сковороді кілька хвилин.

Картоплю відварюємо до готовності, розминаємо, солимо до смаку.

Робимо тісто. Змішуємо несолодкий йогурт без добавок з двома яйцями і дрібкою солі. Одне яйце залишаємо для змащення.

Додаємо до рідких інгредієнтів просіяне борошно, соду і розпушувач. Наливаємо якісну оливкову олію.

Замішуємо досить круте тісто, при необхідності підсипаємо трохи борошна. Збираємо тісто разом, залишаємо на 10-15 хвилин в мисці. Миску накриваємо рушником або затягуємо плівкою, щоб тісто не покривалося скоринкою.

Тісто ділимо навпіл, розкачуємо частину товщиною приблизно 1 сантиметр. Кладемо на деко лист пергаменту, на нього – розкатаний корж.

Смажені печериці змішуємо з картоплею, викладаємо на корж, розподіляємо рівним шаром.

Потім кладемо обсмажений свинячий фарш, також розподіляємо його рівним шаром.

На м’ясо насипаємо консервовану кукурудзу. Розкачуємо тісто в коло трохи більше ніж перший корж, накриваємо начинку.

З’єднуємо краї пирога, в центрі робимо отвір для виходу пари. Змішуємо яйце в мисці і змащуємо поверхню пирога.

Часто наколюємо тісто виделкою для додаткової вентиляції і відправляємо в нагріту до 170 градусів духовку. Готуємо 35-40 хвилин.

Пиріг з м'ясом і грибами

Смачного 😉

0 коментарів до “Пиріг з м’ясом і грибамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *