Печиво "розочки"

Печиво “Розочки”

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • 3 яєчні жовтки;
  • 200 мл сметани;
  • 200 г масла/маргарину;
  • 300-350 г борошна;
  • дрібка солі.

Для начинки:

  • 3 яєчні білки;
  • 1/2 або 1 склянка цукру;
  • ванілін по смаку.

Спосіб приготування:

Відділяємо жовтки від білків, перемішуємо з сіллю. Додаємо сметану і розтоплене масло. Ще раз розмішуємо і вимішуємо з борошном. Тісто скачуємо в кулю, обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1-2 год.

готове тісто

Після цього, прогріваємо духовку і готуємо начинку. Збиваємо білки міксером в пишну піну, поступово додаючи цукор, ванілін і продовжуємо збивати ще хвилин 5-7, щоб отримати густу масу.

збиті білки

Тісто ділимо на дві частини, так зручніше працювати. Кожну частину тонко розкочуємо в пласт і змащуємо білковою начинкою. Акуратно завертаємо в тонкий рулет, надлишки начинки просто видаляємо лопаткою.

загортаємо рулет

Рулет нарізаємо гострим ножем одним швидким рухом. Розрізати необхідно швидко, щоб начинка не розмащувалась. Розгортаємо і поправляємо вже на формі.

ставимо пекти печиво

Випікаємо 20-25 хвилин при t 200 С.

готове печиво

Смачного 😉

0 коментарів до “Печиво “Розочки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *