Маківник

Маківник

Нам знадобиться:

  • борошно – 4 скл.
  • олія – 5 ст.л.
  • сухі дріжджі – 1,5 пакетика
  • цукор – 5 ч.л.
  • щіпка солі
  • мак кондитерський – 400 г
  • мед – 8 ст.л.
  • жовток (можна не використовувати) – 1 шт.

Інгредієнти розрахована на два рулети.

Спосіб приготування:

Змішуємо цукор з дріжджами, заливаємо 1 склянкою теплої води, додаємо 2 столові ложки борошна, акуратно перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Коли опара підніметься, додаємо сіль, олію і  решту борошна. Борошно сипте акуратно, щоб тісто не вийшло туге. Тоді додайте трохи теплої водички. Замішуємо м’яке пружне тісто. Місимо поки не почне відлипати від рук і посуду. Кладемо грудку в каструлю з кришкою, закриваємо і ставимо в тепле місце на 45 хвилин.

За цей час розтоплюємо на водяній бані мед, додаємо в нього мак і, постійно помішуючи, варимо три-п’ять хвилин. Ставимо остуджувати, але головне не переостудіть. Викладаємо грудку тіста на присипаний борошном стіл, ділимо навпіл. Одну частину кладемо назад в каструлю, а іншу починаємо розкачувати в тонкий прямокутний пласт. Зверху розмащуємо макову начинку.

Скручуємо в рулет і укладаємо на змащене олією деко. Зверху змащуємо жовтком і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.

Випікаємо від 15 до 25 хвилин – залежить від духовки. Якщо верх починає вже дуже активно підрум’янюватися, накриємо його фольгою.

Смачного 😉

0 коментарів до “МаківникДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *