Салат з запеченим баклажаном і перцем

Салат з печеним баклажаном і перцем

Нам знадобиться:

  • баклажан – 1 шт.
  • перець жовтий – 2 шт.
  • помідори – 5 шт.
  • цибуля червона – 1 шт.
  • мікс салатів

для заправки:

  • соєвий соус – 1/2 ст. л.
  • часник – 3 зуб.
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • лимон – 1/2 шт.
  • перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Баклажан і перці змастити оливковою олією і запекти при 200 °С до м’якості.

Приготувати заправку: натерти цедру з половини лимона і вичавити сік.

Дрібно нарізати часник. Змішати часник і цедру, лимонний сік, оливкову олію і соєвий соус. Закрити ємність кришкою і добре збовтати. Виходить чудова густа заправка для будь-якого салату.

Перці очищаємо від шкірки, нарізаємо квадратиками. Баклажан теж можна очистити (не обов’язково) і порізати невеликими шматочками.

Помідори і червону цибулю нарізати дольками.

На тарілку викласти листя салату, помідори, баклажан, цибулю і перець, полити заправкою і поперчити.

рецепт салату з печеним баклажаном і перцем

Смачного 😉

0 коментарів до “Салат з печеним баклажаном і перцемДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *