Салат з болгарським перцем і стручковою квасолею

Салат з болгарським перцем і стручковою квасолею

Нам знадобиться:

  • куряче філе – 400 г
  • цибуля – 1/2 шт.
  • стручкова квасоля – 100 г
  • жовтий болгарський перець – 1 шт.
  • червоний болгарський перець – 1 шт.
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • олія – 4 ст. л.
  • гірчиця в зернах – 1 ч. л.
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • чебрець – щіпка
  • свіжий базилік – 1 пучок
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Ретельно промити стручкову квасолю. За допомогою ножа або кухонних ножиць обрізати кінці з обох сторін стручка. Потім варити п’ять хвилин після закипання води.

Шматок курячого філе вимити і поставити варити до повної готовності, приблизно 10 хв. після закипання.

Дати філе охолонути і нарізати соломкою.

Цибулю нарізати довгими і тонкими шматочками.

Болгарський перець почистити і теж нарізати соломкою.

Шматочки перцю і вже відварену квасолю пасерувати на середньому вогні близько 3 хв., помішуючи дерев’яною лопаткою.

Коли всі основні складові салату готові, можна приступати до створення пікантної заправки. На сковороду влити олію і трохи прогріти. Після цього додати соєвий соус, томатну пасту і гірчицю в зернах. Додати сіль і чебрець. Чебрець при цьому добре розтерти пальцями, щоб домогтися більш насиченого запаху.

Всі підготовлені інгредієнти змішати в глибокій мисці. Зверху полити пікантною заправкою, ретельно перемішати.

Пучок базиліка промити, струсити, прибравши зайві краплі, дрібно порізати і закинути в салат.

Поставити салат в холодильник до повного охолодження. Потім холодний і просочений салат викласти на красиву тарілочку, зверху присипати меленим перцем.

Рецепт салату з болгарським перцем і стручковою квасолею

Смачного 😉

0 коментарів до “Салат з болгарським перцем і стручковою квасолеюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *