Холодний суп "Таратор"

Холодний суп “Таратор”

Нам знадобиться:

  • 2 середніх огірка
  • 400 мл кефіру, кислого молока або йогурту
  • 2 ст.л. олії
  • пучок кропу
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль за смаком (приблизно пів чайної ложки);
  • мелений чорний перець (за бажанням);
  • грецькі горіхи

Спосіб приготування:

Кефір і воду охолодити. Помити огірки і зелень, горіхи почистити.

Подрібнити в блендері або прокатавши качалкою на дошці. Кілька почищених горішків залишити для презентації. Натерти огірки на крупній тертці, а часничок – на дрібній, або пропустити через часникодавку. Є варіант рецепту, де огірки потрібно не терти, а дрібно різати. Але таратор з тертими огірочками більш автентичний, і його зручніше їсти (тобто пити).

З’єднати огірки, подрібнений кріп і часник, посолити, поперчити і дати постояти хвилин 10.

Залити суміш кефіром, додати олію, перемішати. Якщо потрібно, розбавити суп водою до потрібної консистенції. Оцет потрібен лише в тому випадку, якщо суп заправляється тільки водою – для кислинки. Якщо ж основа – кисломолочний продукт, в додатковому підкисленні немає необхідності. Прикрашаємо тарілку з холодним супом гілочками зелені і шматочками горіхів.

Холодний суп Таратор

Смачного 😉

0 коментарів до “Холодний суп “Таратор”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *