Нам знадобиться:
- печериці – 300 г
- картопля – 500 г
- морква – 1 шт.
- часник – 1-2 зубці
- гострий перець – 1 шт.
- оливкова олія – 2-4 ст. л.
- петрушка, помідори чері, гострий перець – для презентації
- спеції – за смаком
Спосіб приготування:
Не дуже велику морквину почистити і нарізати великими кубиками. У сотейнику або великій сковорідці з кришкою розігріти оливкову олію. За бажанням, можна попередньо обсмажити в маслі розплющений зубчик часнику, який ароматизує оливкову олію. Потім часник викинути, а в олії обсмажити до м’якості моркву.
Якщо печериці великі, розрізати їх навпіл. Більш дрібні гриби можна використовувати цілими. Додати гриби в сотейник до обсмаженої моркви. Не накриваючи кришкою сотейник, обсмажувати моркву і гриби на середньому вогні, постійно помішуючи.
Гриби смажаться дуже швидко, буквально кілька хвилин. Печериці добре обсмажуються і стають рум’яними, потім, в якийсь момент, вони починають втрачати вологу. Як тільки в сотейнику з’явиться рідина, необхідно додати картоплю.
Картоплю почистити і нарізати великими кубиками, за розміром приблизно як нарізані печериці. Додати нарізану картоплю до обсмажених грибів і обсмажувати все разом 4-5 хв.
Додати спеції за смаком та гострий свіжий перець. Один невеликий стручок, або половинку стручка, ретельно очистити від насіння і білих внутрішніх перегородок. Дрібно нарізати.
Перемішати печериці з картоплею і спеціями. Відразу ж додати 1,5 склянки рідини. Можна додати звичайну гарячу воду. Якщо є можливість, краще додати овочевий або грибний бульйон. Перемішати, довести рідину до кипіння і тушкувати шампіньйони з картоплею під кришкою близько 30 хв. Рідина в сотейнику повинна слабо кипіти.
Цього часу цілком достатньо, щоб картопля зварилася. Зняти з сотейника кришку, збільшити вогонь до середнього і дати зайвій рідині випаруватися. Це може зайняти до 10 хв.
У страві повинно залишитися зовсім небагато рідини. Викласти картоплю з печерицями в невеликі глибокі тарілки. Прикрасити гілочками зелені.
Також можна додати до страви кілька розрізаних навпіл помідорів чері або нарізаний тонкими шматочками звичайний помідор. Ще можна прикрасити кільцями гострого перцю. Подавати тушковану картоплю з печерицями відразу до столу!
Смачного 😉
0 коментарів до “Тушкована картопля з печерицями”Додати →