Ечпочмак по-татарськи

Ечпочмак по-татарськи

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 500 г
  • вершкове масло – 60 г
  • кефір (1%) – 200 мл
  • сметана (20%) – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • сода – 1/2 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Для начинки:

  • телятина – 300 г
  • картопля – 2 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Крім того:

  • яйця (для змащування) – 1 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • бульйон – 1 скл.

Спосіб приготування:

Спершу приготуємо тісто.
Необхідно розтопити вершкове масло, помістити його у велику миску і остудити.

Додати кефір, сметану, сіль і цукор. Перемішати.

Просіяти в миску 400 г борошна. Ще трохи перемішати.

Соду погасити лимонним соком і додати в тісто.

Поступово додаючи борошно, що залишилось, замісити однорідне, в міру м’яке тісто.
Накрити тісто рушником і дати “відпочити” 30 хвилин.

Тим часом підготуємо начинку. Потрібно дрібно нарізати м’ясо, картоплю і цибулю.
Посолити, поперчити і перемішати.

Тісто розділити на 10-11 рівних частин, сформувати кульки.

Кожну частину розкачати в коло (близько 15 см). Бажано, щоб коло було якомога рівнішим, тоді трикутник вийде гарним.

В центрі кола викласти 1-1,5 ст. л. начинки.

Припідняти тісто з двох сторін, міцно защіпати до центру ечпочмаку.

Після цього другий “шов” і третій. В центрі залишити отвір.

Змастити трикутники сумішшю розтопленого (і охолодженого) вершкового масла і яйця.

Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього в кожен трикутник в отвір налити трохи бульйону. Запікати ще 30 хвилин.

Рецепт Ечпочмак по-татарськи

Смачного 😉

0 коментарів до “Ечпочмак по-татарськиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *