Рис “Три смаки”

Нам знадобиться:

  • 400 г довгозернистого рису
  • 900 мл холодної води
  • 100 г шинки
  • 1 куряче філе
  • 100 г креветок (свіжих або заморожених)
  • 4 яйця
  • 3-4 ст. л. олії
  • 100 г замороженого горошку
  • сіль по смаку

Спосіб приготування:

Ретельно промийте рис.

Помістіть рис у каструлю і залийте 900 мл холодної води.

Доведіть до кипіння на сильному вогні і готуйте близько 10 хвилин, поки не википить приблизно половина води.

Після цього, накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Готуйте ще близько 10-15 хв.

Після того як рис приготується, залиште його в каструлі до повного охолодження і висушення, щоб він не склеївся при обсмажуванні.

Наріжте шинку маленькими шматочками розміром близько 1 см.

Видаліть жир і шкіру з курки (при наявності) і наріжте на такі ж шматочки, як і шинку.

Якщо ви купили заморожені креветки, то спочатку їх розморозьте. Очистіть і наріжте на шматочки товщиною близько 1 см.

Розбийте 4 яйця і злегка збийте їх в мисці.

Сильно розігрійте сковорідку з олією. Покладіть в сковорідку шматки курки і готуйте 2 хв на сильному вогні, постійно помішуючи.

Додайте рис. Готуйте його на сильному вогні протягом близько 1 хвилини, постійно помішуючи.

Додайте креветки і шинку та продовжуйте готувати на сильно вогні ще 2 хвилини.

Горошок розморозьте, після чого додайте у вміст сковорідки. Не припиняйте помішувати, готуйте протягом ще 2 хв.

Влийте збиті яйця і продовжуйте готувати ще 2 хвилини на сильному вогні. Як і раніше – постійно помішуйте.

Додайте сіль за смаком.

Коли яйце згорнеться – зніміть з вогню і подавайте страву гарячою.

Рис три смаки

Смачного 😉

0 коментарів до “Рис “Три смаки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *