рецепт медальйонів зі свинини

Медальйони зі свинини в медово-гірчичному соусі

Нам знадобиться:

  • свинина (філе) – 200-250 г
  • сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • соняшникова олія – 1 ст. л.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • мед – 1 ч. л.
  • зелень – для подачі

Спосіб приготування:

Нарізавши м’ясо шматочками потрібної форми і товщини, сполоснемо їх і трохи обсушимо паперовим рушником. Покладемо м’ясо в миску, посолити і поперчити, добре перемішати, щоб рівномірно розподілити спеції.

Потім додамо до м’яса соняшникову олію і знову перемішати – так, щоб масло обволокло шматочки. Додавати спеції і масло потрібно неодмінно в зазначеній послідовності: спочатку сіль-перець, а потім – масло, щоб воно не перекрило прянощам дорогу до м’яса. Залишимо свинину на кілька хвилин, а тим часом добре розігріємо сковороду.

Важливий момент: сковорода повинна бути сухою! Не потрібно наливати масло для смаження – медальйони обсмажуються на сухій розпеченій сковороді. А щоб вони не прилипли, краще використовувати сковорідку з антипригарним покриттям – наприклад, скворідка для млинців чудово підійде.

Викладаємо м’ясо на сковороду і смажимо на вогні (трохи більше середнього) протягом 5 хвилин з одного боку. Потім акуратно перевертаємо і смажимо з іншого боку рівно стільки ж – ще 5 хвилин.

Підготуємо лист фольги для запікання, гірчицю і мед. Знімаючи м’ясо зі сковороди, швидко викладаємо шматочки на фольгу, змащуємо сумішшю меду з гірчицею і щільно загортаємо. Залишаємо на 10 хвилин. За цей час м’ясо «дійде», продовжуючи готуватися під впливом накопиченого жару а також просочиться медово-гірчичним соусом.

Медальйони готові – можна подавати їх, посипавши свіжою зеленню  і доповнивши гарніром з овочів. Хорошим буде поєднання з відвареної цвітної капусти або брокколі, рагу з кабачків, цукіні. Більш ситний варіант – відварений рис, булгур (висівки з пшениці).

медальйони зі свинини

Смачного 😉

0 коментарів до “Медальйони зі свинини в медово-гірчичному соусіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *