Манти з гарбузом

Манти з гарбузом

Нам знадобиться:

  • борошно – 450 г
  • яйця – 1 шт.
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • вода – 210 мл.
  • гарбуз – 400 г
  • м’ясо (чудово підійде яловичина + баранина) – 400 г
  • цибуля – 2 шт.
  • бальзамічний оцет – 1 ст.л.
  • помідори – 2 шт.
  • часник – 1 зуб.
  • олія – 1 ст.л.
  • спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Зробити гірку з борошна із поглибленням, додати яйце, сіль і потроху додавати воду.

Замісити круте еластичне тісто і залишити на 1 годину.

Порізати м’ясо дрібними кубиками.

Гарбуз теж нарізати кубиками. Одну цибулину порізати дрібно, другу – подрібнити в блендері в пюре.

З’єднати в мисці м’ясо, цибулю, гарбуз та перемішати.

Додати бальзамічний оцет, спеції і перемішати.

Якщо м’ясо нежирне, то можна прямо в начинку додати приблизно 1,5 ст.л. розм’якшеного вершкового масла. Перемішати і залишити хвилин на 15.

Розкачати великі кружечки з тіста, викласти начинку.

Зліпити манти.

Манти готувати на пару приблизно 45 хвилин.

Для соусу подрібнити в блендері помідори (недовго, щоб не було піни), часник, додати дрібку солі, масло, сіль і перець за смаком.

Гарячі манти можна відразу змастити вершковим маслом і присипати червоним перцем. Подавати на стіл з соусом або сметаною.

Рецепт мант з гарбузом

Смачного 😉

0 коментарів до “Манти з гарбузомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *