Курячий суп з галушками

Нам знадобиться:

  • куряче філе – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • вода – 1 л.
  • картопля – 1-2 шт.
  • борошно – 50 г
  • вершкове масло – 50 г
  • курячий бульйон – 1/2 скл.
  • яйця курячі – 1 шт.
  • кріп – 1 пучок
  • спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Куряче філе залити холодною водою, додати моркву і лавровий лист. Довести до кипіння і варити на малому вогні близько 1 години.

Філе дістати з бульйону (його краще нарізати і додати в тарілки при подачі), бульйон процідити.

Повернути бульйон на плиту, довести до кипіння, додати нарізану брусочками картоплю.

Додати нарізану кружечками моркву, варити хвилин 10.
Після цього додати спеції.

Приготувати галушки: розтопити в маленькій каструльці вершкове масло. Влити черпак бульйону, всипати просіяне борошно. Швидко перемішати дерев’яною лопаткою.

Додати подрібнений кріп, замісити до густоти. Маса повинна «схопитися».

Зняти з вогню, дати трохи охолонути і вмішати яйце.

За допомогою двох чайних ложок сформувати з тіста галушки.

Опустити галушки в гарячий бульйон і трохи проварити (постійно мішати не потрібно, щоб не зіпсувати ніжні галушки).

Подавати суп з шматочками курки, посипавши свіжою зеленню.

Рецепт курячого супу з галушками

Смачного 😉

0 коментарів до “Курячий суп з галушкамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *