Картопляна ковбаса

Картопляна ковбаса

Нам знадобиться:

  • свіжі або заморожені білі гриби – 250 г
  • бочок – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • почищена картопля – 1,6 кг
  • кишка свиняча
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

В якості начинки можна використовувати не тільки білі гриби – підійдуть і лисички, і маслюки, і інші лісові гриби. В крайньому випадку можна приготувати навіть з печерицями або зовсім без грибів. Але з лісовими буде смачніше і ароматніше!

Бочок і гриби порізати кубиками. Половинку цибулі дрібно порізати.

В сковорідці на середньому вогні розігріваємо 1 ст. л. олії, кидаємо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хв. Додаємо гриби і смажимо до повної готовності.

Далі додаємо бочок і смажмо ще декілька хвилин. Знімаємо з вогню і відставляємо в сторону. Картоплю і половину цибулини натираємо на дрібній тертці. Кладемо в сито або застелений марлею друшляк і даємо рідині стекти. Кладемо картопляну масу в миску, додаємо бочок з грибами і крохмаль, який осів на дні миски.

Солимо, перчимо за смаком і перемішуємо.

Кишку промиваємо і одягаємо на насадку для ковбасок на м’ясорубці. Залишаємо вільний кінчик довжиною 5-6 см.

Начиняємо кишки картопляним фаршем, кінці зв’язуємо один з одним.

Проколюємо оболонку в кількох місцях зубочисткою або товстою голкою. Обсмажуємо ковбасу на великому вогні на сковороді.

Перекладаємо в деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин.

рецепт картопляної ковбаси

Смачного 😉

0 коментарів до “Картопляна ковбасаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *