Нам знадобиться:
- фарш (яловичий або свинний) – 300 г
- сир сулугуні – 100 г
- паста “ракушки” – 16 шт.
- оливки – 2 ст. л.
- терті помідори – 400 мл
- оливкова олія – 2 ст. л.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- томатна паста – 2 ст. л.
- петрушка свіжа – пучок
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Пасту відваріть в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці, але до стану аль-денте, тобто, не доварюючи пару хвилин до повної готовності, відкиньте “ракушки” на друшляк і дайте їм підсохнути.
А тим часом можна зайнятися начинкою! Порізані цибулю і часник обсмажте в двох столових ложках оливкової олії п’ять хвилин, потім додайте м’ясний фарш, посоліть, поперчіть за смаком і продовжуйте обсмажувати вміст сковорідки ще десять хвилин, помішуючи. Додайте томатну пасту, порізану петрушку і тертий сир, добре розмішайте і зніміть сковороду з плити.
Оливки дрібно поріжте, змішайте з розтертими помідорами, трішки посоліть і вилийте соус у форму для випікання. Нафаршируйте “ракушки” начинкою і покладіть їх поверх соусу в форму.
Запікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці пів години. Форму краще закрити фольгою.
Можна посипати фаршировані “ракушки” нарізаною свіжою петрушкою і тертим сиром і насолоджуватися смачною стравою!
Смачного 😉
0 коментарів до “Фаршировані “ракушки””Додати →