Фаршировані “ракушки”

Нам знадобиться:

  • фарш (яловичий або свинний) – 300 г
  • сир сулугуні – 100 г
  • паста “ракушки” – 16 шт.
  • оливки – 2 ст. л.
  • терті помідори – 400 мл
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • томатна паста – 2 ст. л.
  • петрушка свіжа – пучок
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Пасту відваріть в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці, але до стану аль-денте, тобто, не доварюючи пару хвилин до повної готовності, відкиньте “ракушки” на друшляк і дайте їм підсохнути.

А тим часом можна зайнятися начинкою! Порізані цибулю і часник обсмажте в двох столових ложках оливкової олії п’ять хвилин, потім додайте м’ясний фарш, посоліть, поперчіть за смаком і продовжуйте обсмажувати вміст сковорідки ще десять хвилин, помішуючи. Додайте томатну пасту, порізану петрушку і тертий сир, добре розмішайте і зніміть сковороду з плити.

Оливки дрібно поріжте, змішайте з розтертими помідорами, трішки посоліть і вилийте соус у форму для випікання. Нафаршируйте “ракушки” начинкою і покладіть їх поверх соусу в форму.

Запікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці пів години. Форму краще закрити фольгою.

Можна посипати фаршировані “ракушки” нарізаною свіжою петрушкою і тертим сиром і насолоджуватися смачною стравою!

Смачного 😉

0 коментарів до “Фаршировані “ракушки”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *