Дорадо з овочами

Нам знадобиться:

  • риба дорадо – 2 шт.
  • болгарський перець – 1 шт.
  • помідори – 1 шт.
  • цибуля порей – 1 невеличкий шматочок
  • маслини без кісточок – 50 г
  • часник – 1 зубчик
  • сік половини лимона
  • чебрець
  • оливкова олія
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Рибку чистимо, добре миємо, протираємо насухо, робимо з двох сторін по 2 хрестоподібних надрізи.

Для маринаду змішуємо сіль, перець, лимонний сік, паприку, листя чебрецю, кілька столових ложок оливкової олії. Натираємо дорадо з обох сторін і всередині маринадом і залишаємо хвилин на 15 – 20 маринуватися. Тим часом робимо начинку.

Помідор очищаємо від шкірки і від насіння, нарізаємо невеликими частинками.

Болгарський перець і цибулю нарізаємо соломкою і обсмажуємо в невеликій кількості оливкової олії до м’якого стану. Маслини нарізаємо кільцями. Перемішуємо помідори, перець, цибулю і оливки, солимо начинку, перчимо, додаємо буквально чайну ложку рослинної олії і лимонного соку.

З риби руками знімаємо зайві трави, щоб вони не підгорали в процесі запікання. Розподіляємо начинку між двома рибками.

Запікаємо при 200 градусах 25 – 30 хвилин.

рецепт дорадо

Смачного 😉

0 коментарів до “Дорадо з овочамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *