Нам знадобиться:
- яловичина – 600 г
- картопля – 8-9 шт.
- помідори – 4 шт.
- баклажани – 2 шт.
- часник – 8 зубців (4 – в чанахи, 4 – для подачі)
- листя часнику – 4-5 шт.
- вершкове масло – 3-4 ст. л.
- свіжа зелень – 30-40 г
- сіль – за смаком
- спеції – за смаком (чорний перець, мелений коріандр, червоний перець, хмелі-сунелі)
Інгредієнти розраховано на 4 порції.
Спосіб приготування:
Отже, для початку ретельно промиваємо м’ясо і висушуємо його паперовим рушником, овочі чистимо і також промиваємо.
Тепер нарізаємо яловичину кубиками шириною в 2,5-3 см, картоплю, баклажани і більшу частину помідор також нарізаємо кубиками трохи меншого розміру. Баклажани посипаємо сіллю і залишаємо на хвилин 10, а решту помідорів подрібнюємо в блендері з часником і часниковими листям, додаємо в цю суміш спеції.
Далі ми викладаємо в горщики спочатку шар з м’яса, солимо його і перчимо, на м’ясо кладемо картоплю.
Потім йдуть баклажани, після них розливаємо по горщикам приготовану з помідорів і часнику суміш, зверху робимо шар з помідорів, його також солимо. Наливаємо в кожен горщик зовсім трохи водички і викладаємо зверху шматочок вершкового масла.
Ставимо горщики в розігріту до 180 градусів духовку на 90 хвилин. Після закінчення часу витягаємо їх і викладаємо в кожен горщик нарізаний часник і свіжу зелень.
Через хвилин 10, коли страва настоїться, чанахи можна подавати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Чанахи з яловичини в горщиках”Додати →