Нам знадобиться:
- шкірки кавуна – 1 кг
- цукор – 1,2 кг
- вода – 750 мл
- лимон (або лайм) – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
З кавуна зрізаємо зовнішню зелену шкірку і залишки рожевої м’якоті.
Очищену шкірку помити і нарізати на невеликі кубики/прямокутники.
Бланшируємо в кип’ячій воді 5-7 хвилин, на середньому вогні. Після цього, шкірки відкиньте на друшляк, щоб стекла рідина.
Тим часом варимо цукровий сироп. Цукор висипаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння (за потреби знімаємо піну) і кип’ятимо кілька хвилин.
В готовий цукровий сироп перекладаємо кавунові кубики, додаємо цедру лимона. Доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Після цього, залишити для охолодження до кімнатної температури.
Процес варіння – охолодження повторюємо 8-10 разів. Цукати мають бути прозорими, а сироп загусне. На 3-4 етапі слід додати сік лимона.
Потім, залишок сиропу зливаємо, шкірки викладаємо на пергамент так, щоб цукати не доторкались один до одного, присипаємо їх цукром з усіх сторін. Підсушуємо цукати просто на повітрі або в духовці при температурі 40-60 градусів.
Цукати зі шкірок кавуна зберігати в щільно закритій банці.
Смачного 😉
0 коментарів до “Цукати зі шкірок кавуна”Додати →