Торт "Тархун"

Торт “Тархун”

Нам знадобиться:

  • печиво – 200 г
  • творог – 200 г
  • желатин – 30 г
  • цукор – 120 г
  • лимон – 1/4 шт.
  • тархун – 300 мл
  • ванілін – 1 пак.
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана – 1/2 л

Спосіб приготування:

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм’якшилося. Пісочне печиво з допомогою блендера або кавомолки подрібніть до стану крихти. Перемішайте подрібнене печиво з вершковим маслом. Я печиво частково замінила на вафлі, так теж можна, якщо вафлі смачні. Викладіть суміш тонким рівномірним шаром у форму діаметром близько 22 см і утрамбуйте її.

Приберіть поки форму з пісочним коржем в холодильник. 10 г желатину перемішайте з 100 мл холодної кип’яченої води. Залиште желатин набухати на час, вказаний в інструкції на упаковці. В одну ємність викладіть творог, лимонний сік, сметану, цукор і ванілін. Подрібніть суміш за допомогою блендера до отримання однорідної консистенції.

Желатин розтопіть на малому вогні при постійному помішуванні, але сильно не нагрівайте. Під час збивання міксером влийте в сметанний крем розтоплений желатин тонкою цівкою. Відразу ж вилийте крем на пісочний корж, розподіліть крем в формі рівномірним шаром. Приберіть форму в холодильник. Щоб залити торт лимонадним желе, необхідно дочекатися, коли сметанний шар встигне «схопитися», якщо був використаний желатин хорошої якості, то це станеться швидко.

Для лимонадного шару перемішайте тархун з 20 г желатину, дайте желатину розбухнути, а потім нагрійте суміш таким же чином, що і в перший раз, до повного розчинення желатину. Дайте желе трохи охолонути і акуратно вилийте його через сито на сметанне суфле.

Приберіть торт в холодильник до повного застигання всіх шарів десерту. Розділіть торт на порційні шматочки.

торт тархун

Смачного 😉

0 коментарів до “Торт “Тархун”Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *