Нам знадобиться:
Для коржів:
- яйця – 1 шт.
- цукор – 100 г
- мед – 2 ст. л.
- молоко – 7 ст. л.
- вершкове масло – 50 г
- какао-порошок – 2-3 ст. л.
- борошно – 300 г
- харчова сода – 1 ч. л.
Для крему:
- молоко – 650 мл
- цукор – 200 г
- ванільний цукор – 1 п.
- борошно – 3 ст. л.
- крохмаль – 1 ст. л.
- вершкове масло – 200 г
- коньяк – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Розпочнемо з приготування тіста. Для цього змішуємо яйце з цукром.
Додаємо молоко, мед, перемішуємо і ставимо на водяну баню.
Додаємо вершкове масло, перемішуємо поки повністю не розчиняться масло і цукор.
Тепер додаємо соду, чекаємо поки маса не виросте в об’ємі в 2 рази. Знімаємо з вогню.
Окремо просіюємо борошно і какао, перемішуємо.
До медової суміші потрохи додаємо борошно з какао. Спочатку все слід перемішувати ложкою, а потім руками замісити м’яке еластичне тісто. При необхідності можна додати ще борошно.
Ділимо тісто на 7-8 рівних частин.
Поки тісто гаряче, потрібно швиденько розкачати всі коржі. Коли тісто повністю охолоне, з ним стає важко працювати, воно рветься і погано розкачується. Тому краще відразу розкачати всі коржі, а потім тільки по черзі випікати. На присипаній борошном стільниці тонко розкачуємо одну частину тіста діаметром приблизно 24 см.
В теплому стані тісто дуже легко і тонко розкачується.
За допомогою качалки переміщуємо корж на деко, застелене пергаментом. Краї обрізаємо. Робимо рівний круг. З обрізків тіста від усіх коржів формуємо ще один корж.
Корж проколяємо виделкою і ставимо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 6-7 хвилин. Таким чином випікаємо всі коржі.
Тепер готуємо крем. Для цього в мисці змішуємо всі сухі інгредієнти.
Додаємо 150 мл. холодного молока і ретельно перемішуємо. Долі тоненькою цівкою вливаємо гаряче молоко (500 мл), перемішуємо і ставимо на вогонь.
Варимо до загустіння, постійно помішуючи, щоб не було комочків.
Після цього крем накриваємо харчовою плівкою і повністю охолоджуємо. В окремій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло. До збитого масла потроху додаємо охолоджений заварний крем, збиваючи міксером. В кінці додаємо коньяк.
Всі коржі перемащуємо кремом.
Прикрашаємо торт за бажанням і залишаємо постояти 3-4 год. при кімнатній температурі, для того, щоб він просочився. Після цього кладемо у холодильник.
Торт “Спартак” готовий!
Пляцок виходить неймовірно смачним, красивим, високим і готується з доступних продуктів.
Смачного 😉
0 коментарів до “Торт “Спартак””Додати →