тістечка грушеве диво

Тістечка «Грушеве диво»

Нам знадобиться:

Для бісквіта:

  • борошно – 200 г
  • яйця – 10 шт.
  • пудинг ванільний – 30 г
  • какао – 20 г
  • цукор коричневий – 200 г
  • ванільний цукор – 10 г

Для просочування:

  • вода – 150 г
  • цедра лимона – 1 ч. л.
  • цукор – 100 г
  • коньяк – 30 г

Для крему:

  • білий шоколад – 100 г
  • вершки (33%) – 500 г
  • вершкове масло – 100 г
  • вершки (10%) – 200 мл
  • крем-сир – 200 г
  • чорний шоколад – 100 г
  • желатин швидкорозчинний – 15 г
  • груша – 7 шт
  • какао – для декору

Спосіб приготування:

Білий бісквіт: Просіяти 90 г борошна і пудинг в глибоку миску. Відокремити білки від жовтків (5 яєць), до жовтків додати 100 г цукру і 5 г ванільного цукру, збити жовтки міксером ( 10 хвилин) до розчинення цукру і збільшення в об’ємі.

Білки 5 яєць збити до стійких піків і 1/3 частину додати до жовтків. Поступово домішувати сухі інгредієнти і білки для отримання тіста. Дно роз’ємної форми застелити пергаментом, вилити тісто, нахиляючи форму розподілити тісто рівномірно по формі. Випікати бісквіт в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Вийняти форму, дати охолонути, пройтися ножем по бортику форми, зняти бортик і вийняти бісквіт.

Темний бісквіт: Просіяти 110 г борошна і какао-порошок в глибоку миску. Відокремити білки від жовтків (5 яєць), до жовтків додати 100 г цукру і 5 г ванільного цукру, збити жовтки міксером ( 10 хвилин) до розчинення цукру і збільшення в об’ємі. Білки 5 яєць збити до стійких піків і 1/3 додати до жовтків. Поступово домішувати сухі інгредієнти і білки для отримання тіста. Дно роз’ємної форми застелити пергаментом, вилити тісто, нахиляючи форму розподілити тісто рівномірно по формі. Випікати бісквіт в розігрітій до 200 градусів духовці 15-20 хвилин. Вийняти форму, дати охолонути, пройтися ножем по бортику форми, зняти бортик і вийняти бісквіт.

Темний крем: У каструльці з товстим дном прогріти 100 г вершків (10%) з 50 г масла до розчинення масла. Додати поламаний на шматочки темний шоколад.

15 г желатину залити 6 ст. л. холодної кип’яченої води і залишити набухати. Постійно помішуючи прогріти до однорідності (до кипіння не доводити), додати половину желатину, розтопити його в шоколадній масі. Охолодити до 30 градусів. 250 мл вершків (33%) збити до стійких піків і поступово ввести в шоколадний ганаш, перемішати до однорідності.

Три груші очистити від шкірки, видалити серцевину. У мисці змішати воду, цукор, коньяк, цедру лимона, довести до кипіння. 6 половинок груш проварити в сиропі 10-15 хвилин.

На дно роз’ємної форми (25 х 35 см) покласти білий бісквіт, просочити його половиною сиропу, викласти на корж шматочки провареної груші. Залити зверху шоколадним кремом, поверх крему покласти темний корж і трошки притиснути. Поставити форму в холодильник.

Білий крем: в каструльку з товстим дном влити 100 мл вершків (10 %), 50 г масла і білий шоколад. Постійно помішуючи прогріти до однорідності (до кипіння не доводити), додати желатин, розтопити його в шоколадній масі. Остудити до 30 градусів.

Три груші почистити від шкірки і натерти на тертці, додати крем-сир. Перемішати.

Додати крем в шоколадний ганаш. Збити масу міксером.

250 мл вершків (33%) збити до стійких піків і додати в білий крем.

Вийняти форму з холодильника, просочити бісквіт сиропом, викласти поверх коржа білий крем, розподілити його по коржу, поставити в холодильник на ніч.

Вийняти форму з холодильника, провести по краях бісквіта гострим довгим ножем, зняти бортик. Розрізати тістечко на 16 шматочків і посипати какао.

Грушу почистити від шкірки, нарізати на довільні шматки, збризнути соком лимона. Прикрасити шматочками груші тістечка. Посипати тертим шоколадом.

рецепт десерту з грушею

Смачного 😉

0 коментарів до “Тістечка «Грушеве диво»Додати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *