Шоколадна дзеркальна глазур

Нам знадобиться:

  • желатин – 12 г
  • вершки 35% – 160 г
  • цукор – 240 г
  • вода – 100 мл
  • патока – 80 г
  • какао – 80 г

Спосіб приготування:

Желатин заливаємо невеликою кількістю води (30-40 мл), перемішуємо і залишаємо набухати протягом 10 хвилин.

У каструлю об’ємом 1,5-2 літри, наливаємо воду, цукор і патоку.

В іншу каструльку, можна меншу, переливаємо вершки.

Одночасно ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння.

Коли цукор, вода і патока закиплять, знімаємо їх з вогню і вводимо киплячі вершки, інтенсивно розмішуючи масу до однорідності.

Потім вводимо какао і знову розмішуємо.

Останнім додаємо желатин.

Готовій дзеркальній глазурі даємо трохи охолонути і збиваємо за допомогою погружного блендера, втопивши його так, щоб стояв на дні ємності. Ємність бажано взяти досить вузьку і високу, але можна перебивати і в каструльці. В результаті ми отримаємо досить в’язку масу в бульбашками повітря зверху.

Даємо масі постояти 10-15 хвилин і знімаємо всі бульбашки повітря за допомогою лопатки або ложки.

Шоколадна дзеркальна глазур готова до використання.

шоколадна дзеркальна глазур

Смачного 😉

0 коментарів до “Шоколадна дзеркальна глазурДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *