рецепт львівського сирника

Львівський сирник в мультиварці

Нам знадобиться:

  • сир (творог) / сирна маса – 1 кг.
  • вершкове масло – 150 г
  • цукор – 200 г
  • яйця – 7 шт.
  • крохмаль – 2 ст. л.
  • ванільний цукор – 1 п.
  • цедра одного лимона

Для глазурі:

  • какао – 2 ст. л.
  • сметана – 3 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром.

Творог збити блендером до однорідної маси або взяти готову сирну масу (перебитий творог).

В перетертий творог додаємо по одному яйця, при цьому не перестаючи збивати міксером.

В творог з яйцями додаємо вершкове масло з цукром, лимонну цедру, ванільний цукор і крохмаль. Знову збиваємо міксером.

Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом і викладаємо сирну масу.

Випікаємо 1 год 30 хв (режим “Випічка”), при цьому кришку мультиварки відкривати НЕ можна. Після цього залишити ще на режимі “Підігрів” на 20 хвилин.

Відкриваємо кришку і даємо сирнику трохи охолонути.

За допомогою ємності для приготування на пару, виймаємо сирник з чаші мультиварки і даємо йому повністю охолонути.

Приготуємо шоколадну глазур. Для цього змішуємо какао, цукор і сметану до однорідності і ставимо на маленький вогонь. Підігріваємо до гарячого, але не кип’ятимо.

шоколадна глазур

Знімаємо з вогню, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо глазурі трішки охолонути.

Покриваємо наш сирник глазур’ю.

Ставимо в холодильник на 4-5 годин, а ще краще на ніч.

сирник з глазуррю

Львівський сирник в мультиварці готовий.

сирник в мультиварці

За бажанням можна додати в сирну масу родзинки або курагу.

львівський сирник рецепт

У результаті виходить неймовірно смачний і ніжний сирний пиріг під шоколадною помадкою.

Львівський сирник в мультиварці

Смачного 😉

0 коментарів до “Львівський сирник в мультиварціДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *