Американський брауні

Нам знадобиться:

  • 110 г борошна
  • 330 г цукру
  • 100 г какао
  • 1 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 3 яйця
  • 150 г вершкового масла
  • 160 г чорного шоколаду
  • 2 г розчинної кави

Спосіб приготування:

Розтоплюємо масло з цукром на маленькому вогні.

масло з цукром

Нарізаємо шоколад невеликими шматочками. Відправляємо шоколад в розтоплене масло з цукром. Тримаємо на вогні, помішуючи, доводимо до однорідної маси.

Шоколад розтопиться і маса буде однорідної консистенції, як на фото:

Просіюємо борошно, щоб тісто було трохи пишніше.

Змішуємо сухі інгредієнти: розпушувач, борошно, і трохи солі (для посилення смаку шоколаду).

Через сито (щоб уникнути грудочок) додаємо в суміш з сухих інгредієнтів какао і перемішуємо ложкою.

Збиваємо в окремій посудині яйця, поки маса не збільшиться в об’ємі і не набуде однорідний бежевий відтінок.

У яйця додаємо кілька крапель екстракту ванілі.

Додаємо сухі інгредієнти в масу з яйцями і ретельно перемішуємо. Вийде густа маса.

У тісто додаємо розтоплений шоколад з маслом і цукром, ретельно перемішуємо ложкою.

Останній штрих – розчинна кава. Додаємо його в тісто і перемішуємо.

Викладаємо тісто у форму з пергаментом і ставимо випікатися на 30-40 хвилин в попередньо розігріту духовку до 180 градусів.

Щоб отримати ідеально рівні краї, після випікання брауні краще помістити в холодильник до повного охолодження.

Подають американський брауні у вигляді невеликих прямокутних шматочків.

Американський брауні

Смачного 🙂

0 коментарів до “Американський брауніДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *