Нам знадобиться:
- чорна сіль – 10 г
- салатна олія – 40 мл
- помідори – 5 шт.
- лавровий лист – 1 шт
- білий бальзамічний оцет – 20 мл
- чорний мелений перець – 2 г
- цукор – 2 г
Спосіб приготування:
Розігрійте гриль до дуже гарячого стану.
Стиглі помідори розріжте навпіл. Насіння і сік ложечкою видаліть в піалу. Змішайте разом з сіллю, бальзамічним оцтом, чорним перцем і дуже дрібно нарізаним свіжим лавровим листом. Перемішайте і відставте в сторону. Половинки помідорів злегка присоліть і трохи збризніть олією.
Розігрійте решітку на грилі, потім змастіть невеликою кількістю олії і присоліть. Це допоможе уникнути прилипання помідорів до решітки. Помідори викладіть на решітку для гриля зрізом вниз і залиште на 5 хвилин. Перевірте, помідори знизу повинні бути злегка коричневими, але не чорними. Залиште помідори ще на 5 хвилин, після цього переверніть половинки. Якщо помідори недостатньо солодкі, злегка поцукруйте кожну половинку і викладіть зверху томатний мікс з піали. Накрийте гриль кришкою або фольгою і готуйте до потрібної кондиції, перевіряючи кожні 3-4 хвилини.
Подавайте, прикрасивши невеликою кількістю свіжої зелені або просто так.
Смачного 😉
0 коментарів до “Помідори на грилі”Додати →