Мандариновий пиріг

Мандариновий пиріг

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 250 г
  • вершкове масло – 250 г
  • яйця – 4 шт.
  • цукор – 200 г
  • розпушувач – 1,5 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • цукрова пудра – 150 г
  • мандариновий сік – 3 ст. л.

Для начинки:

  • 7-8 солодких мандарин

Спосіб приготування:

З’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та ванільний цукор. Міксером на високих обертах збийте цукор та яйця у щільну пишну масу. Збивайте близько 12-15 хвилин. Вершкове масло розтопіть на малому вогні або в мікрохвильовій печі. Тонким цівком влийте тепле масло у збиті яйця.

Борошно просійте з розпушувачем, всипте до яєчно-масляної суміші і обережно перемішайте.

Мандарини помийте, очистіть від шкірки, розділіть на дольки та видаліть білу плівку.

Деко змастіть вершковим маслом, влийте тісто, зверху розкладіть мандаринові дольки. Випікайте пиріг близько 40-50 хвилин при температурі 190 градусів. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Мандариновий сік змішайте із цукровою пудрою. Полийте мандариновою глазур’ю готовий гарячий пиріг.

Остудіть пиріг та наріжте порційними шматками.

рецепт мандаринового пирога

Смачного 😉

0 коментарів до “Мандариновий пирігДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *