Гарбузовий хліб

Гарбузовий хліб

Нам знадобиться:

  • молоко – 350 мл
  • свіжі дріжджі – 15 г
  • гарбузове пюре – 120 г
  • борошно – 550 г
  • манна крупа – 40 г
  • олія – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У теплому молоці (40-45 градусів) розводимо цукор і дріжджі. Ми залишаємо їх на 15 хвилин (на фото цього не видно, але молоко перетворилося в піну з маленьких, маленьких бульбашок).

Спершу додаємо до молока з дріжджами гарбузове пюре, манку, сіль і олію, а потім поступово вводимо борошно, замішуємо еластичне тісто. Готове тісто кладемо в злегка змащену олією миску, затягла його плівкою і залишила на годину підходити.

Після цього помісити тісто буквально ще хвилинку, затягнути харчовою плівкою і відправити в холодильник на ніч.

Ось так виглядатиме тісто вранці. Його потрібно дістати з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Після цього знову затягнути його харчовою плівкою і на годину залишити в духовці при 30 градусах.

Потім буквально кілька раз його замісити і сформувати круглий хліб.

Перевернути його швом вниз, покласти на застелене пергаментом присипане манкою деко, прикрити плівкою і на 40 хвилин при 40 градусах залишити підходити в духовці.

Після цього можна зробити розрізи і прикрасити насінням.

Випікати 10 хвилин при 250 градусах, поставивши в духовку каструльку з киплячою водою, потім, каструльку прибрати, знизити температуру до 200 градусів і випікати ще 30 хвилин. Готовому хлібу потрібно дати повністю охолонути на решітці, нічим його не накриваючи.

рецепт гарбузового хліба

Смачного 😉

0 коментарів до “Гарбузовий хлібДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *